Megjelent a 2024. évi Globális Innovációs Index (GII)

A World Intellectual Property Organization (WIPO) 2024. szeptember 26-án tette közzé a Global Innovation Index (GII) legfrissebb kiadását, amely megerősítette Magyarország nemzetközi innovációs pozícióját: a tavalyi év után megőriztük 23. helyünket az európai és 34. helyünket a magas jövedelmű országok között.

A jelentés kiemeli, hogy az index 7 pilléréből 5-ben javult a magyar innovációs teljesítmény.

Az elemzés hazánk erősségei között említi, hogy Magyarország globális 1. helyen áll a működőtőke-beruházások (FDI) területén, 7. helyen a high-tech gyártásban, 9. helyen a vállalatok és egyetemek közös publikációiban és 11. helyen a gyártás és export összetettségében.

A jelentés szerint Magyarország továbbra is hatékonyan alakítja át innovációs ráfordításait magas színvonalú eredményekké.

A 133 ország eredményeit összesítő rangsorban hazánk a 36. helyen áll 2024-ben. Az országokat az innovációs ráfordítások és az innovációs teljesítmények alapján értékelik és a 2024-es GII rangsorban az innovációs ráfordítások terén hazánk a 37., az innovációs teljesítmények esetében pedig a 35. helyezést érte el.

A teljes jelentés letölthető a WIPO honlapjáról: https://www.wipo.int/web-publications/global-innovation-index-2024/en/

 

Forrás: Kulturális és Innovációs Minisztérium

Kép forrása: WIPO

2024/10/02